Ajokortiton kaahasi Harjavallassa 120 km/h neljänkympin alueella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi paljasti viime vuonna, että ihmiset ajavat aiempaa useammin ylinopeutta. Törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sortuvat hurjastelijat vaarantavat oman terveyden ja hengen lisäksi myös muiden liikenteenkäyttäjien turvallisuuden. Otetaan esimerkiksi keskellä arkipäivää Harjavallassa ilman ajokorttia hurjastellut mies.

Alueella on neljänkympin rajoitus. Poliisi mittasi ilman ajokorttia ajaneen miehen nopeudeksi 120 km/h. Miehen kuljettama auto ajoi siis kolme kertaa sallittua nopeutta enemmän. Entäpä, jos tiellä olisi kulkenut ihmisiä? Törmäys olisi todennäköisesti ollut tappava.

Sopii ainoastaan miettiä syytä miehen raskaalle kaasujalalle, mutta asialle tuskin löytyy järkiperäistä selitystä. Puhalluskokeen tulos oli nolla. Hänellä ei ole ikinä edes ollut ajokorttia, joten autokoulun väliin jääminen voi olla yksi syy reikä päässä ajamiselle. Onneksi poliisi oli paikalla valvomassa tavallisena keskiviikkopäivänä.

– Kuljettaja kuulusteltiin heti tapahtumapaikalla rikoksesta epäillyn asemassa törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Mies tunnusti syyllistyneensä kumpaankin rikokseen, Lounais-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan.