Instagramin tykkäykset muuttuvat jälleen – lisää valtaa käyttäjille itselleen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagramin on tiedetty jo vuosien ajan suunnittelevan julkaisujen saamien tykkäysten määrän piilottamista. Suunnitelma jakoi käyttäjien mielipiteitä jyrkästi. Nyt somepalvelun on paljastettu harkitsevan uudenlaisia vaihtoehtoja tykkäysten piilottamiselle kokonaan.

Instagram kokeilee parhaillaan ominaisuutta, joka antaisi käyttäjien itse päättää millä tavalla tykkäysten määrä näkyy. Pienelle osalle käyttäjistä ilmestyvässä ominaisuudessa heille tarjotaan kolme vaihtoehtoa. Joko he voivat kytkeä tykkäylaskurin pois näkyviltä kaikkien julkaisuissa, laittaa ne pois näkyviltä vain omissa julkaisuissaan, tai pitää tykkäykset näkyvissä yleisesti.

Instagramin toimitusjohtaja Adam Mosserin mukaan ominaisuutta kokeillaan parhaillaan Instagramissa, mutta sitä saatettaisiin soveltaa tulevaisuudessa myös Facebookiin. Vain noin kuukausi sitten osa Instagramin käyttäjistä huomasi Instagramin piilottaneen heiltä julkaisujen saaman tykkäysten määrän. Somejätti ilmoitti kuitenkin kyseessä olleen vahinko, ja korjasi asian.