Golfista on tulossa kansanlaji – viime vuonna pelattiin 40 prosenttia edellistä enemmän

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomen golfkentillä rikottiin viime vuonna ensimmäisen kerran neljän miljoonan kierroksen raja. Tämä tarkoittaa kierrosmäärien kasvua peräti 40 prosentilla edelliseen vuoteen verrattuna. Suomen Golfliiton mukaan harrastus vaikuttaa myös kansanterveyteen, koska pelaajat ovat kävelleet saman matkan kuin tuhat kertaa maapallon ympäri.

– Golf liikuttaa erittäin paljon ja tuo tutkitusti monipuolista hyvinvointia. Kierroksella kävellään keskimäärin 10 kilometriä, mikä tarkoittaa golfareiden kävelleen tänä vuonna käsittämättömät 40 miljoonaa kilometriä! Lisäksi pelatessa pääsee nauttimaan monipuolisesta luontoympäristöstä ja ulkoilmatunteja kertyy kierroksella neljästä viiteen, Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen iloitsee.

Viime vuonna pelikausi jatkui lauhan sään ansiosta marraskuulle saakka. Suomessa oli tuolloin virallisten tietojen mukaan 148.190 pelaajaa. Lukuisissa tutkimuksissa todettujen fyysisten hyötyjen lisäksi golf on hyvä liikuntamuoto myös ihmisen henkiselle hyvinvoinnille. Luonnon keskellä kauniissa ympäristössä liikkuminen ja pelaaminen rentouttaa, virkistää mieltä ja lyöntien suunnittelu pitää muistin terässä.