Ihmeiden aika ei ole ohi – poliisi sai kiinni kaksi polkupyörävarasta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Polkupyörävarkaiden kiinni saaminen on suhteellisen harvinaista verrattuna anastusrikosten määrään. Nyt kuitenkin Helsingin poliisi on saanut selvitettyä Annankadulla sijaitsevan polkupyöräliikkeen murron. Kaksi miestä on vangittu.

Epäillyt murtautuivat Annankadulla sijaitsevaan polkupyöräliikkeeseen yöllä 13.–14. huhtikuuta ja anastivat sieltä omaisuutta yli 20.000 euron arvosta. Liikkeestä vietiin muun muassa seitsemän myynnissä ollutta sähköpyörää, yksi huollossa ollut polkupyörä ja pyöräilyyn liittyviä tarvikkeita. Miesten epäillään käyneen liikkeessä useamman kerran ja ajaneen sähköpyörät piiloon eri paikkoihin keskustan alueelle.– Saimme molemmat epäillyt kiinni samana päivänä, kun murto havaittiin ja ilmoitettiin, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Martikainen.

Poliisi on saanut kiinniottojen yhteydessä ja tutkinnan aikana neljä varastettua pyörää haltuunsa. Havaintoja pyydetään edelleen kateissa olevista polkupyöristä, eli kolmesta Tunturi E275 -sähkömaastopyörästä ja miesten Tunturi Emotion -sähköpyörästä. Tiedot voi ilmoittaa sähköpostiosoitteeseen omaisuusrikosetRAR.helsinki@poliisi.fi.

Helsingin poliisi muistuttaa, että pyöräilykauden alkaessa on syytä kiinnittää erityistä huomiota varkauksien estämiseen. Poliisi ohjeistaa asiasta kattavasti verkkosivuillaan.