Suomen koronarajoituksia puretaan ehkä jo ensi viikolla – epidemiatilanne parantunut selvästi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa koronatilanne on kääntynyt viime viikkoina parempaan suuntaan tartuntamäärien laskiessa, joten parhaassa tapauksessa Suomessa voidaan luopua poikkeusoloista ehkä jo ensi viikolla. Tiistaina hyväksytyn exit-suunnitelman mukaan tilannetta seurataan kahden viikon välein epidemiatilanteen mukaan.

Tapahtumateollisuuden mukaan exit-suunnitelma tuo viimein odotettua konkretiaa siitä miten ja milloin tapahtumia voidaan taas ryhtyä järjestämään. Viime viikolla peruttiin monia kesän suurimpiin lukeutuvia kesäfestivaaleja, koska hallitus ei toteuttanut lupaamaansa tapahtumatakuuta maaliskuun loppuun mennessä. Tapahtumateollisuus toivoo, ettei hallitus toista ravintoloiden kanssa tehtyjä virheitä tapahtumien kanssa. Toisin sanoen toimiala toivoo selkeitä ja johdonmukaisia päätöksiä riittävän ajoissa.

Tuoreimpien tietojen mukaan suunnitelmissa olisi mahdollistaa alle 50 osallistujan sisätapahtumat ja 50 henkilön lohkojärjestelyin toteutetut ulkotapahtumat epidemian perustasolla olevilla alueilla mahdollisimman pian. Asiasta tehdään päätöksiä tällä tietoa jo ensi viikon aikana. Myös kahden metrin turvavälivelvoitteesta ulkotilaisuuksissa ollaan luopumassa arviolta kesäkuun alussa alueilla, joissa tartuntojen ilmaantuvuus on alle 25.

– Olemme valitettavasti nähneet viime viikkoina, kuinka alan pitkään jatkunut näköalattomuus on aiheuttanut useiden suurten kesätapahtumien peruuntumisia. Nyt vahvistettu exit tarvitsee rinnalleen vielä taloudellisten tukien kokonaisuuden, jonka avulla yritysten toimintamahdollisuuksia vahvistetaan. Toivomme, että tukikokonaisuuden vaikuttavuudessa on onnistuttu ja lopputuloksena saataisiin vielä aikaan hyvä ja turvallinen tapahtumakesä, Tapahtumateollisuuden johtaja Kati Kuusisto kommentoi.