Tampereen Ratikka aloittaa koeliikenteen – matkustajat voivat ilmoittautua kyytiin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Tampereen Ratikkaa on rakennettu vuosien ajan ja nyt se aloittaa liikennöinnin. Varsinaiset ratikkalinjat käynnistyvät 9. elokuuta, mutta koeliikenteeseen pääsee jo nyt matkustamaan. Koematkalle täytyy ilmottautua etukäteen.

– Koronan vuoksi koeliikennettä ei voida aloittaa täysin avoimesti vaan matkustajille avataan mahdollisuus ilmoittautua Ratikkakyytiin ennakkoon. Tampereen Ratikan liikennöintiallianssi tiedottaa ennakkoilmoittautumisen aukeamisesta erikseen viikolla 17.

Video: Ratikan esittelytilaisuus 20.2.2019Tampereen ratikka, Kuva: Stara

Tampereen Ratikan koeliikenne käynnistetään 10. toukokuuta. Koeliikennettä ajetaan 15 minuutin vuorovälein arkisin noin klo 12-18 linjalla 3, joka kulkee Hervantajärven ja Pyynikintorin välillä. Kyytiin pääsy edellyttää sekä ennakkoilmoittautumisen Nyssen sivuilla että matkalipun ostamisen ennakkoon tutuista Nyssen kanavista, eli Nysse Mobiili -sovelluksen kautta tai käyttämällä Nysse-matkakorttia.

Tampereen ratikka, Kuva: Stara
Tampereen ratikka, Kuva: Stara