Poliisi löysi naiselta älypuhelimeksi naamioidun käsiaseen

Ohhoh! · Tim Isokivi

Aseita pyritään toisinaan naamioimaan vaarattomiksi esineiksi, jotta ne eivät herättäisi esimerkiksi viranomaisten huomiota. Nyt Yhdysvaltojen Philadelphiassa on takavarikoitu hämäävästi älypuhelimelta näyttävä käsiase.

Philadelphian poliisi oli pysäyttänyt liikenteessä naisen, jonka hallusta löydettiin ampuma-ase. Ase oli suunniteltu näyttämään älypuhelimelta. Pidätetyllä naisella oli Fox 29 -uutissivuston mukaan ennestään rikosrekisteri muun muassa aselain rikkomisesta.

Älypuhelimilta hämäävästi näyttäviä käsiaseita valmistaa muun muassa Ideal Concealer -yhtiö. Philadelphia on jo vuosien ajan kärsinyt lisääntyneestä ampuma-aseväkivallasta. Pelkästään tänä vuonna kaupungissa on kirjattu 149 murhaa ja yli 500 uhrillista ampumavälikohtausta.