Oscar-gaala historiallinen floppi – katsojaluvut romahtivat 58 prosentilla edellisvuodesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen elokuva-akatemian vuosittainen Oscar-gaala järjestettiin tänä vuonna koronatilanteen vuoksi poikkeuksellisissa olosuhteissa 25. huhtikuuta. Gaala oli poikkeuksellinen myös katsojalukujensa puolesta, jotka olivat historiallisen alhaiset.

Tutkimusyhtiö Nielsenin arvion mukaan Oscar-gaalaa kerääntyi Yhdysvalloissa katselemaan televisiosta noin 9,85 miljoonaa henkeä. Määrä on Variety-lehden mukaan jopa 58,3 prosenttia viime vuoden katsojalukuun verrattuna. Oscar-gaalan katsojaluvut ovat laskeneet vuosien ajan, sillä viime vuonna tapahtumaa katseli televisiosta noin 23,6 miljoonaa henkeä ja vuonna 2019 noin 29,6 miljoonaa henkeä.

Oscar-gaala on tarkoitus järjestää seuraavan kerran 27. helmikuuta 2022. Elokuva-akatemian palkintojenjakotilaisuus ei ole kuitenkaan ainoa pandemiavuonna heikoista katsojaluvuista kärsinyt gaalatilaisuus. Esimerkiksi Yhdysvaltojen musiikkialan Grammy-gaalan katsojaluvut olivat tänä vuonna niin ikään historiallisen alhaiset, lähes 53 prosenttia edellisvuotta pienemmät.