Facebook panostaa ääniviestittelyyn – esitteli Clubhouse-hittisovelluksen haastajaa

Digi · Tim Isokivi

Clubhouse-sovellus on kuluneiden kuukausien aikana kasvattanut suosiotaan merkittävästi. Some-sovelluksessa käyttäjät keskustelevat keskenään erityisissä huoneissa. Toistaiseksi vain kutsutuille avointa Clubhousea on kuvailtu eräänlaiseksi podcastien, etäkokokousten ja Houseparty-sovelluksen välimuodoksi.

Facebookin on huhuttu suunnittelevan omaa Clubhousen haastajaansa, ja huhut ovat sittemmin saaneet virallisen vahvistuksen. Facebookiin paljastettiin ilmestyvän lähitulevaisuudessa Live Audio Rooms, eli liveäänihuoneet-ominaisuus. Clubhousen tavoin se mahdollistaa käyttäjien väliset ryhmäkeskustelut niille omistetuissa huoneissa.

Facebook on panostamassa ääniviestittelyyn myös muilla tavoilla. Toinen yhteisöpalveluun ilmestyvä uusi ominaisuus on Soundbites, joka mahdollistaa lyhyiden ääniviestin jakamisen hieman TikTok-videoiden tapaan. Facebookiin on tulossa myös oma podcast-palvelu, joka mahdollistaa podcastien kuuntelemisen suoraan Facebookissa.