Juontaja suostui kolarisimulaattoriin – haastaa tuotantoyhtiön oikeuteen vammoistaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

BBC-kanavalla työskentelevä televisiokasvo Jem Stansfield joutui ohjelman kuvauksissa tilanteeseen, jossa hän sai niskan ja pään seudulle useita vammoja. Stansfield sai niskan retkahdusvamman eli piiskaniskuvamman, jonka vuoksi hän on haastanut tuotantoyhtiön oikeuteen ja vaatii heitä maksamaan hänelle miljoonakorvaukset.

Jem Stansfield suostui BBC One -kanavalla esitetyn Bang Goes The Theory -ohjelman kuvauksissa koekaniiniksi törmäystestiin. Testissä mies kiinnitettiin törmäyssimulaattoriin, jossa metallinen kärry laitettiin törmäämään valopylvääseen. Testi suoritettin sekä eteen että taakse päin, jolloin mies kärsi niskan seudulle kohdistuneesta piiskaniskuvammasta.

Daily Mail -sivuston saamien tietojen mukaan haasteessa 46-vuotias mies kertoo kärsineensä piiskaniskuvamman lisäksi huimauksesta ja aivovammasta. Jem Stansfield on pyytänyt tuotantoyhtiöltä 4,26 miljoonan euron korvausta, josta BBC-kanava on ollut suostuvainen maksamaan noin kaksi kolmasosaa.