Mies pidätettiin lentokentällä – vaatteiden alta löytyi 35 visertävää salamatkustajaa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Eläimiä yritetään salakuljettaa tyypillisesti laitonta lemmikkieläinkauppaa varten, mutta erään salakuljettajan motiivi oli jokseenkin erikoisempi. Pidätetty mies kertoi viranomaisille piilottaneensa kymmeniä eläviä lintuja vaatteisiinsa toimittaakseen ne laulukilpailuun.

Etelä-Amerikasta New Yorkiin matkustanut Kevin Andre McKenzie pysäytettiin John F. Kennedyn kansainvälisellä lentoasemalla tarkastusta varten. Hänen takkinsa sisältä paljastui yhteensä 35 peippoa, jotka oli säilötty ilmareijillä varustettuihin papiljotteihin. 36-vuotiasta McKenzietä syytetään lintujen laittomasta maahantuonnista.

CNN-uutissivuston mukaan tapausta tutkineille viranomaisille selvisi, että peippoja käytetään New Yorkissa järjestetyissä laulukilpailuissa. Kauneimmin laulaviksi äänestetyt linnut voivat olla jopa 10 000 dollarin arvoisia. McKenzien mukaan hänelle oli tarjottu yhteensä 3 000 dollarin palkkiota lintujen salakuljetuksesta.