NASA lennätti jälleen Ingenuity-helikopteriaan Marsissa – video julkaistiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

NASA teki taannoin historiaa lennättämällä nesi kertaa ilma-alusta vieraalla planeetalla. Osana Mars 2020 -tutkimushanketta planeetalle lähetettiin pienikokoinen Ingenuity -helikopteri, joka kohosi ensilennollaan kolmen metrin korkeuteen.

Ingenuity-helikopteria on sittemmin lennätetty jo kolme kertaa. Dronea muistuttava helikopteri kohosi jälleen kolmen metrin korkeuteen, mutta tällä kertaa se lensi noin 50 metrin matkan. Ingenuityn lentonopeus oli kaksi metriä sekunnissa.

Helikopterin lentoa kuvasi sen vierestä Mars 2020 -hankkeessa planeetalle niin ikään laskeutunut Perseverance-kulkija. NASA julkaisi kulkijan ikuistaman videon sittemmin verkossa. Videolla kopteri nähdään paitsi nousemassa ilmaan ja liikkumassa sivuuttain, myös laskeutuvan takaisin alas sulavasti.