Venäjän laivaston ohjuskoe pieleen – video vuoti verkkoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aina eivät suurvaltojenkaan asevoimien tempaukset mene suunnitelmien mukaisesti. Viraalina levinneellä venäläisvideolla todistetaan maan laivaston ohjuskoetta, joka menee pieleen yllättävällä tavalla.

Julkisuuteen vuotaneella videolla Marshal Shaposhnikov -hävittäjälaivalla ollaan suorittamassa Kalibr-risteilyohjuksen koelaukaisua. Ohjus kuitenkin päätyy pyörimään ilmassa hallitsemattomasti, ja lentää lopulta Tyynen valtameren veteen. Kaiketi ohjuksen moottorissa ilmeni siis vika.

Kalibr-risteilyohjukset on suunniteltu lentämään jopa lähes 2 500 kilometrin matkoja. Venäjän asevoimat ovat Popular Mechanics -sivuston mukaan käyttäneet niitä Syytiassa. Marshal Shaposhinikov on puolestaan 163 metrin pituinen sotalaiva, joka otettiin ensi kertaa käyttöön vuonna 1983.