Applen taitettava iPhone myyntiin ehkä jo 2023

Digi · Tim Isokivi

Monet älypuhelinvalmistajat ovat viime vuosina kehitelleet ja joissain tapauksissa jo julkaisseetkin taitettavia kosketusnäytöllisiä älypuhelimia. Myös Applen on paljastettu suunnittelevan omaa versiotaan kyseisestä puhelinmallista.

Analyytikko Ming-Chi Kuon mukaan Apple suunnittelee lanseeraavansa kahdeksantuumaisen taitettavan iPhonen vuonna 2023. Laite olisi Macrumors-sivuston mukaan todennäköisesti varustettu Samsung Displayn kehittelemällä QHD+ OLED-näytöllä ja TPK:n luomalla nanolanka -kosketusteknologialla.

Kuo ennustaa yhä useampien älypuhelinvalmistajien kehittelevän lähitulevaisuudessa omia taitettavia mallejaan. Markkinoilla on jo nähty muun muassa Samsungin ja LG:n taitettavia kosketusnäytöllisiä älpuhelimia.