Takatalvi peruttu – ensi viikolla 20 astetta ja auringonpaistetta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kevät on viimein saapunut Suomeen ja ensimmäisiä lämpimiä terassipäiviä on jo päästy viettämään koronakriisistä huolimatta. Muutama päivä sitten meteorologit varoittivat takatalvesta, jolloin Etelä-Suomea myöden voisi sataa jopa 10 senttinen lumikerros.

Lumisateita ennustetaan toki edelleen torstaiaamuksi, mutta sen jälkeen keli näyttää muuttuvan nopeasti kesäisemmäksi. Mikäli torstaina saadaan lumipeite, tulee se sulamaan nopeasti säätilan vaihtuessa selvästi lämpimään suuntaan. Forecan tuoreen ennusteen mukaan viikon kuluttua tiistaina voidaan Pirkanmaalla ylittää jopa 20 asteen rajapyykki puolipilvisessä säässä.

Keskiviikkona on luvassa sama lämpötila, mutta pilvettömältä taivaalta. Helsingissä jäädään 20 asteen rajasta tiistaina kolme astetta ja keskiviikkona luvassa on 19 asteen lämpötila. Esimerkiksi Jyväskylään ennustetaan ensi viikon keskiviikoksi 21 astetta ja Lahteen 22 astetta.