Mikä mötkö! Kalastajan saaliksi yli kaksimetrinen sampikala

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yli kaksimetrisen vonkaleen nappaaminen joesta saattaa kuulostaa kalajutulta. Taannoin Yhdysvaltojen Michiganissa pyydystettiin kuitenkin koripallonpelaajaa pidempi ja yli satakiloinen järvisampi.

Joukko U.S. Fish and Wildlife Service -viranomaistahon tutkijoita oli perehtymässä Detroitjoen kalakantoihin, kun syöttiin tarttui tavanomaista suurempi kala. Jennifer Johnson veti vonkaleen alukseen yhdessä kollegoidensa Paige Wigrenin ja Jason Fischerin kanssa. Noin 70-kiloiseksi epäilty kala paljastui lähes 110-kiloiseksi ja 208 senttiä pitkäksi järvisammeksi.

Järvisampi ei ollut ainoastaan isokokoinen vaan myös vanha, sillä sen uskotaan syntyneen 1920-luvun paikkeilla. Kalan todellinen koko käy ilmi kuvasta, jossa yksi tutkijoista makaa sen vierellä laivan kannella. The Detroit News -lehden mukaan jättimäinen järvisampi merkattiin ja vapautettiin lopulta takaisin jokeen.