Facebook ja Instagram jatkavat Donald Trumpin bannausta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen entinen presidentti, liikemies Donald Trump, sai Facebookin käyttökiellon tammikuussa Capitolin valtausyrityksen seurauksena. Hänen tulkittiin yllyttäneen mellakoitsijoita väkivaltaisuuksiin. Nyt käyttökieltoa on jatkettu määrittelemättömäksi ajaksi.

Facebookin valvontalautakunta on päättänyt suositella Trumpin tilin jäädyttämistä myös sen jälkeen, kun puolen vuoden estojakso päättyy. Asiaa tulee kuitenkin tarkastella uudestaan seuraavan kuuden kuukauden kuluttua. Koska Facebook omistaa Instagramin, koskee kielto myös kuvien jakamiseen tarkoitettua yhteisöpalvelua.

Facebookin lisäksi Donald Trumpin tilit on jäädytetty muun muassa Youtubessa ja Twitterissä. Syynä ovat olleet miehen väkivaltaisuuksien hyväksyminen ja toistuvat väitteet, joissa mies väitti presidentinvaaleja virheellisiksi. Donald Trump organisoi oman sosiaalisen median perustamista.