Seksuaaliterapeutti pariskunnille: ”Kolme hauskaa tapaa nauttia yhdessä”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Seksi ja orgasmit ovat mainio tapa lisätä kiintymystä ja rakkautta parisuhteeseen. Romanttinen elämä paranee yleensä seksuaalisen kanssakäymisen avulla. Pari voi ottaa erilaisia seksivälineitä avukseen piristämään latistunutta rakkauselämää.

Seksivälineiksi luokitellaan kaikki tarpeisto, mikä kohottaa parin kiihottumisen astetta. Olipa kyseessä kumppanin pitsialusvaatteet, klitorista kiihottava vibraattori tai erektion vahvistajaksi hankittu penisrengas, on lopputulos usein kiimaisen herkullinen. Toisinaan välineiden avulla ja niiden kanssa tapahtuva rakastelu huipentuu vartaloa vavisuttavaan huuto-orgasmiin.

Kaalimato.comin tekemän kyselyn mukaan erityisesti seurustelevat, mutta erikseen asuvat suomalaiset pitävät kumppanin seksivälineitä positiivisena asiana. Ikäryhmittäin katsottuna myönteisimmin kumppanin seksivälineiden käyttöön suhtautuvat 25–34-vuotiaat. Joulu voi antaa mainion sysäyksen seksivälinetestaamiseen esimerkiksi seksileluja sisältävän joulukalenterin kautta.

– Joulunodotuksesta saa entistä kutkuttavamman aikuisten eroottisella joulukalenterilla. Tilaa valmis yllätyskalenteri tai kokoa sellainen itse kumppanillesi. Joulun jälkeen kokeilemisharrastusta voi jatkaa esimerkiksi hankkimalla vuorotellen pieniä yllätyksiä makuuhuoneeseen, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen vinkkaa ja jatkaa:

– Ota esiin jokin etäohjattava seksiväline ja anna kumppanisi yllättää sinut nautinnolla kesken arkitouhujen. Voitte myös viettää ja rauhallista koti-iltaa seksivälinetarjontaa selaillessa. Keskustelkaa avoimesti kiinnostavan oloisista seksivälineistä ja omista mieltymyksistänne. Varatkaa kylkeen myös hyvää naposteltavaa ja juotavaa. Saatat illan aikana oppia uusia, kiehtovia asioita kumppanistasi!