Näistä nuorista sopii ottaa mallia – rauhallinen tanssiprotesti Kolumbian pääkaupungissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kolumbiassa on osoitettu mieltä, koska maan presidentti Iván Duque kertoi hallituksen kaavailemasta verouudistuksesta viikko sitten. Koronaviruspandemia on aiheuttanut maahan talouskriisin, eivätkä ihmiset halua lisää rangaistuksia tai köyhtymistä verotuksen muodossa.

Yleensä protestinomaisten mielenosoitusten uutisoidaan olevan väkivaltaisia ja tuhoisia. Kolumbiassa on kerrottu kuolleen yli 24 ihmistä mellakoissa. Nyt yksi nuorisojoukko on osoittanut, että protesti voidaan järjestää myös toisella tapaa, kuten musiikin ja tanssin keinoin. Joukko halusi tehdä äänensä kuultavaksi keskellä tietä järjestetyn tempauksen avulla.

– Olemme väsyneitä maan hallitukseen, jossa samat henkilöt sysäävät vastuuta vuoronperään toisilleen, eikä mistään ole takeita kansalaisille, kertoo rauhallisiin protesteihin maan pääkaupunki Bogotassa osallistunut nuori.