Lounais-Suomen laittomat polkupyöräkauppiaat kärähtivät – myyneet tuhansia fillareita pimeästi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Poliisi on tutkinut polkupyöräkauppiaiden toimintaa, jossa käytettyjä polkupyöriä on myyty eteenpäin rahan ansaitsemistarkoituksessa. Oman pyörän saa aina myydä, mutta yrityistoiminnasta tulisi aina maksaa verot. Lounais-Suomessa on toiminut usempi polkupyöräjobbari, joista yhden epäillään myyneen peräti 10.000 polkupyörää.

Ilmiö on tunnistettu polkupyörävarkauksiin liittyvän rikostutkinnan yhteydessä. Lounais-Suomen poliisilla on tällä hetkellä tutkinnassa yhteensä kymmenen eri tapausta, joissa yksityinen toimija ostaa kansalaisilta polkupyöriä ja myy niitä voitolla eteenpäin internetin myyntikanavien, pääasiassa Facebookin Marketplacen ja Tori.fi-sivuston, kautta.

– Kyse on mittavasta käytettyjen polkupyörien jälleenmyynnistä, josta ei ilmoiteta verottajalle. Veropetoksen lisäksi myyjä voi syyllistyä kätkemisrikokseen, mikäli tietoisesti välittää rikoksella saatua omaisuutta eteenpäin, sanoo rikoskomisario Mika Paaer Lounais-Suomen poliisilaitokselta.