Poliisit pelastivat orvoksi jääneen karhunpennun Kuhmossa – sai nopeasti hoitopaikan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oulun poliisilaitoksen Kuhmon partio sai eilen ilmoituksen yksinäisestä karhunpennusta. Pentu oli hortoillut talon pihassa, eikä sen emoa näkynyt missään. Poliisit alkoivat järjestää karhulle hoitopaikkaa.

– Alkoi näyttää varsin todennäköiseltä, että pentu on jäänyt orvoksi, eikä se olisi selvinnyt kovinkaan pitkään ilman ihmisen apua. Poliisi sai selvitettyä, että Kuusamon suurpetokeskus toimii ”karhujen orpokotina” ja pentu olisi sinne kovinkin tervetullut!, viranomaiset tiedottavat.

Poliisien mukaan koiran kokoinen karhun poikanen saa määränpäässään tarvitsemaansa osaavaa hoitoa ja mahdollisuuden täysipainoiseen elämään. Yksin, orvoksi jätettynä se olisi menehtynyt piakkoin. Ihmiset ovat kiitelleet karhunpennusta viranomaisille ilmottaneita ihmisiä, poliisia ja suurpetokeskuksen henkilökuntaa hienosta pelastamisoperaatiosta.

https://www.facebook.com/oulunpoliisi/photos/a.558423320927885/3319413634828826/