Cardi B rikkoi virstanpylvään – ensimmäinen timanttilevyn saanut naisräppäri

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkinsta ponnistava ja maailmanlaajuista menestystä viime vuosina niittänyt Hiphop-tähti Cardi B on tehnyt historiaa. Hänen vuonna 2017 Atlantic Records -yhtiön toimesta julkaistu singlensä Bodak Yellow on myynyt timanttia.

Cardi B on virstanpylvään saavuttamisen myötä ensimmäinen naisräppäri, jolle Yhdysvaltojen ääniteteollisuuden etujäjrestö RIAA on myöntänyt timanttilevyn. Timanttilevyn statuksen saavuttamiseksi singleä tulee olla myyty 10 miljoonaa kappaletta. Suoratoistopalveluissa yhtä myytyä singleä vastaa 150 kuuntelukertaa.

Myös Cardi B:n viime vuonna Megan Thee Stallionin kanssa tekemä WAP-hitti on ollut valtava menestys, sillä se on myynyt platinaa jo viisinkertaisesti. Bodak Yellow oli räppärin ensimmäinen ison levy-yhtiön kautta julkaisema single. Se kuultiin myöhemmin myös Cardin debyyttistudioalbumilla Invasion of Privacy.