Vastaanottokeskuksessa 38 tartuntaa Imatralla – poliisi valvoo karanteenin noudattamista

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Peräti 38 vastaanottokeskuksen asukasta on sairastunut koronaan Suomen Punaisen Ristin organisoimassa vastaanottokeskuksessa Imatralla. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on pyytänyt Kaakkois-Suomen poliisilta virka-apua karanteeniin ja eristykseen määrättyjen henkilöiden valvomiseksi.

Kaikki sairastuneet on määrätty eristykseen ja loput vastaanottokeskuksen asukkaat on asetettu karanteeniin ensi sunnuntaihin saakka tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksellä. Vastaanottokeskuksen koronatartunnat ilmenivät 23. huhtikuuta.

Lähes kaikki vastaanottokeskuksen asukkaat on testattu 28. huhtikuuta. mennessä ja negatiivisen tuloksen saaneet asukkaat testataan uudelleen 6. toukokuuta. Asukkaille on toimitettu tietoa siitä mitä karanteeni ja eristys tarkoittavat ja miten koronaan sairastuneen tulee toimia. Karanteeniin ja eristykseen määrätyillä henkilöillä on oikeus kiireellisiin terveydenhuollon palveluihin.