John F. Kennedyn salaiset rakkauskirjeet myydään – liehitteli ruotsalaista Gunillaa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen salamurhattu presidenti John. F. Kennedy kirjoitti 50-luvulla rakkauskirjeitä ruotsalaiselle aristokraatti Gunilla von Postille. Osa kirjeistä on nyt huutokaupattavana bostonilaisessa huutokauppakamarissa.

– Minulla oli upeaa kanssasi viime kesänä. Se on kirkas muisto elämässäni, olet upea ja minulla on sinua ikävä. Jos et mene naimisiin, niin tule käymään, koska haluaisin nähdä sinut, Kennedy kirjoitti helmikuussa 1956 Gunilla von Postille.

Huutokaupattavana on nyt yksi kokonainen ja kaksi osittaista kirjettä. Ne on käsinkirjoitettuja ja Yhdysvaltain senaatin paperille kirjoitettuja. Kaksikko tapasi Ranskan Rivieralla kesällä 1953. Von Postin musitelmissa heidän kerrotaan olleen vuosia salasuhteessa, vaikka Kennedy oli kihloissa Jacqueline Bouvierin kanssa. Suhde päätty ruotsalaisnaisen mentyä kihloihin tahollaan.

John F. Kennedy salamurhattiin vuonna 1963. Gunilla von Post menehtyi vuonna 2011. Kirjeiden huutokauppa päättyy 12. toukokuuta.

RR Auction