Päijänteen retkisatamat huolletaan kesäkuntoon – talkookutsu kävi kaikille

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomi on tuhansien järvien maa ja kotimaan matkailua voi suorittaa myös vesistöjä pitkin. Päijänteellä on aloitettu retkisatamien huoltotyöt, jossa virkistysalueita varustetaan kesämatkailijoiden käyttöön.

Päijänteen retkisatamien huollosta vastaa Pidä Saaristo Siistinä ry:n huoltoalus m/s Roopetar. Alus miehistöineen huoltaa yhteensä 20 kohdetta Lahden ja Jyväskylän välillä. Roopetar huoltaa satamia useita kertoja kesän aikana. Retkisatamissa huolletaan kuivakäymälät, jätteet ja saunat sekä osaan satamia toimitetaan polttopuita retkeilijöiden käyttöön. Samalla tarkastetaan rakennuksien kunto ja kartoitetaan tarvittavat korjaustoimenpiteet sekä tehdään suunnitellut korjaukset.

– Toivotaan kesälle suotuisia säitä! Olisi kiva saada talkoolaisia mukaan puuhommiin, kun retkipaikoilla nähdään. Käytetään retkisatamien polttopuita kohtuullisesti ja huomioidaan ajankohtaiset metsäpalovaroitukset, muistuttaa Roopettaren päällikkö Jouni Liukkonen.