Dramaattinen törmäystesti videolle: Näin kävi henkilöautolle kuorma-autojen välissä

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Henkilöautojen ja kuorma-autojen välisten yhteentörmäysten jälki on useissa tapauksissa rumaa. Vielä rumempaa se voi olla, mikäli henkilöauto sattuu jäämään kahden kuorma-auton väliin.

Saksalainen telematiikka-alan yritys FleetGo on julkaissut verkossa pysäyttävän törmäystestivideon, joka osoittaa miksi raskaan liikenteen seassa ajaessa kannattaa olla tarkkana. Videolla nähdään minkälaista tuhoa henkilöautolle voi aiheuttaa kahden isokokoisen ajoneuvon väliin joutuminen onnettomuustilanteessa.

Törmäystestissä kuorma-auto ajaa kohti henkilöautoa, joka on pysäköity aivan pienemmän kuorma-auton taakse. Henkilöauto päätyy törmäyksen seurauksena toisen kuorma-auton alle rajun näköisellä ja hypoteettiselle kuljettajalle hengenvaarallisella tavalla. Kaiken lisäksi sen perään ajavan rekan nopeus on tilanteessa vain 43 kilometriä tunnissa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.