Huumeita salakuljetettiin aamiaismuroissa – maissihiutaleiden sokeri olikin kokaiinia

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitos on takavarikoinut kokaiinilastin, joka oli pyritty kätkemään yllättävällä tavalla. Kokaiini oli kätketty aamiaismuroja sisältäneen lähetyksen sekaan päällisin puolin huomaamattomalla tavalla.

Bico-niminen huumekoira oli haistanut jotain epäilyttävää maissihiutaleita sisältäneessä lähetyksessä Yhdysvaltojen Ohiossa. Tulliviranomaisten alkoivat tutkimaan koiran huomion saaneen lähetyksen sisältöä. Huumetesti paljasti maissihiutaleiden päällä olleen, sokerilta näyttäneen valkoisen jauheen olleenkin todellisuudessa kokaiinia.

Takavarikoitu paketti piti sisällään yhteensä 20 kilon edestä huumeilla kuorrutettuja aamiaismuroja. Lähetyksen määränpäänä oli Hong Kongissa sijaitseva yksityisasunto. Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiolaitoksen mukaan kokaainin arvo katukaussa olisi voinut ollut jopa yli kaksi miljoonaa dollaria.