Lasten lennättämä drone osui autoon Lappeenrannassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kaakkois-Suomen poliisilaitos muistuttelee dronea lennättäviä uusista säännöistä. Alle 15-vuotiaat lapset lennättivät dronea Lappeenrannassa Kivisalmen kaupunginosassa äitienpäivänä. Lennokki osui autoon.

Drone osui auton oikeaan takaoveen aiheuttaen painauman ja naarmun. Poliisi tutki asiaa vahingontekona. Alle 15-vuotias ei ole rikosoikeudellisessa vastuussa, mutta hän on kuitenkin vahingon aiheuttaessaan korvausvelvollinen.

Huomioi nämä dronea lennättäessä:– Tutustu dronea koskeviin sääntöihin ennen dronen lennättämistä.– Vältä lennättämistä kovassa tuulessa tai pakkasella.– Säilytä aina suora näköyhteys droneen lennättämisen aikana.– Aloita dronen lennättämisen harjoittelu rauhallisessa sijainnissa ennen kuin lennätät sitä yleisillä paikoilla.– Tarkista kopterin kunto, toimintasäde ja akun lataus ennen lennättämistä.– Kunnioita muiden ihmisten yksityisyyttä ja kotirauhaa.