Kurt Cobainin hiustupsu myytiin jättisummalla – paljonko olisit maksanut?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nirvana-yhtyeen laulajakitaristi Kurt Cobainin legendaarisesta MTV Unplugged -kitarasta maksettiin taannoin huutokaupassa 5,4 miljoonaa euroa. Samalla siitä tuli kaikkien aikojen kalleimmalla hinnalla huutokaupassa myyty kitara.

Nyt myynnissä on ollut Kurt Cobainin hiuksia, joista on maksettu niin ikään melko suuri rahamäärä. Kyseessä oli hiustupsu, jonka parturi-kampaaja oli ottanut vuonna 1999 talteen ja säilyttänyt muovipussissa. Lopulta rocklegenda hiuksista maksettiin Iconic Auctionsin järjestämässä huutokaupassa 14 145 dollaria, eli noin 12 000 euroa.

Taannoin huutokaupattu kitara on Martien D-18E 1959 -elektroakustinen kitara. Cobain soitti kitaraa Nirvana MTV Unplugged -konsertissa vain viisi kuukautta ennen kuolemaansa. Huutokaupan voitti Rolling Stone -lehden mukaan Rode Microphonesin perustaja Peter Freedman 6 kuuden miljoonan dollarin, eli noin 5,4 miljoonan euron hintaan.

Kitaran ostaja sai lisäksi sen Poison Idea -yhtyeen tarralla koristellun alkuperäisen kotelon, joka sisältää puolikkaan Martin-kitarankielipakkauksen, kolme plektraa ja kätköpussin. Edellinen kitaran huutokauppaennätys meni rikki viime vuonna hyväntekeväisyyshuutokaupassa, jossa myytiin Pink Floydin David Gilmourille kuulunut musta Stratocaster 3,9 miljoonan dollarin hintaan.