Suomiräppäri Ruudolf lopetti uransa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Räppäri Ruudolf tunnetaan pitkästä ja arvostetusta urastaan suomalaisen hiphopin parissa. Nyt kahdesti rapin suomenmestariksikin nimetty helsinkiläisartisti on paljastanut faniensa yllätykseksi lopettaneensa uransa räppärinä.

Ruudolf ilmoitti vuonna 2019 jättäytyvänsä määrittelemättömän pituiselle tauolle. Nyt artisti on kuitenkin paljastanut lopettaneensa uransa ja keskittyvänsä muihin asioihin. Klangi-sivuston mukaan lopettamispäätös ilmeni SuomiRäp-radiokanavan yritettyä haastatella Ruudolfia vuonna 2003 ilmestyneen Vaimo-omakustannelevyn tiimoilta.

Ruudolf nousi julkisuuteen jo aivan 2000-luvun alussa voitettuaan rapin Suomenmestaruuden nimellä Rudy Rääväsuu, ja hän voitti samaisen tittelin toisen kerran vuonna 2005. Räppäri keräsi kiitosta myös esimerkiksi vuonna 2004 ilmestyneellä Doupeimmat Jumala seivaa -studioalbumillaan. Ruudolfin viimeiseksi studioalbumiksi jäi vuonna 2018 ilmestynyt Ootsä nähny musta unta.