Helsingin Vallilaan todellinen jättiterassi – jopa 1 000 asiakaspaikkaa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Vallilassa päästään nauttimaan tänä kesänä juomista ja ruoasta terassilla, josta tilan ei pitäisi loppua aivan hetkessä. Vallilan Konepajan alueelle avataan nimittäin The Dome -niminen jättiterassi, jossa asiakaspaikkoja on jopa tuhat.

The Dome on osa Konepajan tehdasmiljöössä sijaitsevaa The Train Factory -kokonaisuutta. Wilma Schliezewskin suunnittelemalta terassialueelta löytyy muun muassa hieman iglua muistuttavan kuusimetrisen kupolin suojaama viinibaarihenkinen tila, lepotuolien täyttämä Tahiti-alue, aurinkoinen sun deck -alue ja kirjaimellisesti kivinen rock-alue. Terassilla järjestetään koko kesän ajan ohjelmaa, kuten Jalkapallon EM-kisojen seuraamista jättimäiseltä screeniltä, livemusiikkia ja ulkoilmaelokuvanäytöksiä.

Juoman lisäksi The Domessa päästään nauttimaan myös ruoasta. Niistä huolehtivat filippiiniläistyylisiä burgereita tarjoava Apir!, filippiiniläisravintola Paisano ja Norjan ruokaperinteitä kunnioittava FÓLKvangr. The Train Factoryn Dome-terassi avataan lauantaina 22. toukokuuta kello 14.