Rauman Lukon mestaruusjuhlista koronalinko? Uusia tartuntoja todettu

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Raumalla on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa, joista ainakin kahteen liittyy joukkoaltistumisia. Yksi tartunnoista on todettu Rauman Lukon liigaringissä olevalla pelaajalla, ja altistuneita on alustavan tiedon mukaan noin 80.

– Mestaruusjuhlinnalla vaikuttaa olevan osuutta ainakin osassa tartunnoista, Rauman kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Irene Reinvall kertoo.

Rauman kaupungin tiedotteen mukaan tartunnan saaneet ovat nuoria aikuisia ja heidän oireensa ovat alkaneet 17.–18. toukokuuta. Koska tartuntojen lähteet eivät ole tiedossa, kehotetaan kaikkia viime viikon juhliin osallistuneita tarkkailemaan omaa vointiaan ja hakeutumaan koronatestiin vähäistenkin oireiden ilmaannuttua. Kahteen muuhun tartuntaan liittyy altistumisia Hyvinvoinnin Walimolla ja Kuntomax-kuntosalilla.