Suomalaisten pääsiäismatkat tuplaantuivat viime vuodesta – kesästä tulossa vilkas

Matkailu · Terhi Piiroinen

Telia on kerännyt suomalaisten liikkumistilastoja ja paljasti taannoin, että suomalaiset tekivät pääsiäispyhinä kaksinkertaisen määrän maakuntarajat ylittäviä matkoja viime vuoden pääsiäiseen verrattuna. Tämä siitä huolimatta, että ylimääräistä matkailua oli pyydetty välttämään.

Kesäkuuhun on enää kymmenen päivä ja lomakausi alkaa perinteisesti juhannuksesta. Mikäli pääsiäisen matkailumääristä voidaan jotain tulkita, voivat ne tarkoittaa vilkasta tulevaa kesää erityisesti kotimaan matkailussa. Samansuuntaisia tietoja viime päivinä tullut myös matkailualan yrityksiltä, joilla on viimein hieman valoa tunnelin päässä.

Suomalaisten suosikkikohteita olivat pääsiäisenä erityisesti pohjoisen hiihtokeskukset, joissa oli tuolloin enemmän matkailijoita kuin ennen korona-aikaa. Myös Järvi-Suomen mökkipaikkakunnat, kuten Hartola, vetivät väkeä puoleensa. Suosituimmissa kohteissa väkimäärät jopa tuplaantuivat, Telian Crowd Insights kertoi.