Laventeliöljyllä on lukuisia hyötyjä – terveyttä ja hyvinvointia eteerisesti

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Laventeliöljyllä on todettu tieteellisesti lukuisia terveyshyötyjä, joista tunnetuimmat liittyvät rauhoittumiseen ja unen saamiseen. Laventelista uutetun öljyn terveysvaikutuksia on laajemminkin, muun muassa kivun lievittämisessä ja haavojen puhdistamisessa.

PureWow-sivusto on nyt listannut laventeliöljyn käyttötarkoituksia. Sen avulla voi tosiaan lievittää ahdistusta ja hoitaa unettomuutta, mutta sen tehon on todettu auttavan myös aknen ja muiden ihovirheiden hoitoon. Osa väittää, että laventeliöljyä voi käyttää ihon kosteuttajana ja samalla rypyt hälvenevät. Kannattaa muistaa, että öljyt eivät kuitenkaan sovellu jokaiselle ihotyypille.

Laventeliöljy lievittää auringonpolttamaa ihoa, puhdistaa ja hoitaa haavoja sekä toimii deodorantin tavoin. Jos öljyä panee tipan teen sekaan, voi saada apua vatsaongelmiin. Päänahkaan hierottuna se kosteuttaa ihoa ja edistää hiusten kasvua. Öljyä voi sivellä hyönteisten puremakohtiin ja lisätä kylpyveteen lihaksia rentouttamaan.