Vanhuksen luultiin kuolleen koronaan – heräsi hetkiä ennen krematointia

Ohhoh! Terveys · Tim Isokivi

Jo kuolleeksi luultu 76-vuotias nainen on sukulaistensa yllätykseksi herännyt juuri ennen polttohaudatuksi tulemista. Intialaisen naisen oli erehdytty ehtineen jo menehtyä sairastuttuaan koronavirukseen.

Baramatissa asuvalla Shakuntala Gaikwadilla todettiin taannoin koronatartunta. Naisen tilan heikennettyä nopeasti 10. toukokuuta hänet toimitettiin perheensä toimesta paikalliseen sairaalaan, jossa vuodepaikat olivat kuitenkin loppu. Autossa odotellut Gaikwad menetti tajuntansa, ja perhe oletti hänen kuolleen.

Vanhus tuotiin takaisin kotiin ja häntä alettiin valmistelemaan krematointia varten. Yhtäkkiä Gaikwad alkoi kuitenkin itkemään ja avasi silmänsä. Nainen kiidätettiin India Today -lehden mukaan Silver Jubileen sairaalaan, jossa hän saa parhaillaan asianmukaista hoitoa tautiin.