Finnair kiertää jatkossa Valko-Venäjän ilmatilan

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen lentoyhtiö Finnair on ilmoittanut, ettei se lennä jatkossa Valko-Venäjän yllä. Lentoreitit tulevat jatkossa kiertämään Valko-Venäjän ilmatilan EU-neuvoston tuoreiden suositusten sekä liikenne- ja viestivirasto Traficomin ohjeustuksen mukaisesti.

Ensimmäinen uuden päätöksen vuoksi uudelleenreititettävä lento on keskiviikkoaamun lento Helsingistä Turkkiin. Se tulee pitenemään hieman. Yhtiö on matkustatusrajoitusten aikana lentänyt Valko-Venäjän ilmatilan kautta Turkin lisäksi Kreikkaan.

Tuoreen päätöksen taustalla ovat laajaa kansainvälistä huomiota saaneet sunnuntaiset tapahtumat. Ryanairin matkustajakone pakotettiin sunnuntaina laskeutumaan Valko-Venäjän Minskiin, jossa viranomaiset pidättivät lennolla olleen toimittaja-aktivisti Rama Pratasevitsin ja hänen tyttöystävänsä Sofija Sapegan. Lento oli matkalla Kreikasta Liettuaan.