Jääkiekon MM-kilpailut alkoivat – ensimmäistä ottelua katsoi 1,4 miljoonaa suomalaista

Urheilu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut 2021 järjestetään 21.5-6.6. Riiassa, Latviassa. Suomi pelaa ensimmäiset pelit B-lohkossa yhdessä Kanadan, Yhdysvaltojen, Saksan, Latvian, Norjan, Italian ja Kazakstanin kanssa. Ensimmäistä ottelua seurasi 1,4 miljoonaa suomalaista televisiokatsojaa.

Leijonat aloittivat MM-urakkansa lauantaina Yhdysvaltoja vastaan. Tiukan kamppailun tähdeksi nousi Jussi Olkinuora, joka vartioi Suomen maalia läpi Yhdysvaltojen kolmannen erän tiukan painostuksen. Suomi säilytti 2-1 johtoasemansa ja otti tärkeän voiton heti turnauksen alkuun.

– Edellisistä MM-kisoista on jo kaksi vuotta, mutta se ei ole saanut suomalaisia unohtamaan Leijonia. Lauantain näyttävästä tv- ja urheilutarjonnasta huolimatta Suomen avauspeli keräsi jälleen katsojat vastaanottimien äärelle. On upeaa, että jääkiekko pystyy tarjoilemaan hienoja elämyksiä ja koskettamaan näin valtavaa katsojajoukkoa. Tästä on hyvä lähteä kohti seuraavia, jännittäviä Leijonien pelejä, iloitsee MTV:n kanavajohtaja Iina Eloranta.