Amazon omistaa nyt James Bondin – teknologiajätti osti MGM-elokuvayhtiön

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologiajätti Amazon on ostamassa lähes sadan vuoden ajan toiminnassa olleen MGM-elokuvayhtiön. Amazonin mukaan kauppojen hinnaksi tuli lopulta 8,45 miljardia dollaria, eli noin 6,9 miljardia euroa.

MGM-yhtiön katalogiin kuuluu lukuisia klassikkoelokuvia, joiden joukossa ovat muun muassa Rocky ja Vaaleanpunainen pantteri -elokuvasarjat, Ben Hur ja 2001: Avaruusseikkailu. MGM omistaa myös James Bond -elokuvien oikeudet. Uutinen sai osan Bond-faneista huolestumaan siitä, tullaanko uudet Bond-elokuvat näkemään jatkossa elokuvateattereiden sijaan Amazon Prime -suoratoistopalvelussa.

James Bond -elokuvia tuottavat Barbara Broccoli ja Michael G. Wilson ovat kuitenkin todenneet Variety-lehdelle James Bond -elokuvien saapuvan jatkossakin maailmanlaajuiseen teatterilevitykseen. Toistaiseksi tiedossa ei ole, kuinka nopeasti ne ilmestyvät katsottaviksi Prime-suoratoistopalveluun. Tuorein Bond-seikkailu, useita kertoja koronatilanteen vuoksi viivästynyt No Time to Die, saa ensi-iltansa teattereissa 8. lokakuuta 2021.