Poliisi pidättänyt kolme Italian 14 henkeä vaatineesta köysirataturmasta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Italiasta kantautui sunnuntaina traagisia uutisia, kun Mottarone-vuorelle johtavan köysiradan matkustajahytti putosi 20 metrin korkeudesta ja pyöri alapuolella ollutta rinnettä alas. Onnettomuudessa kuoli yhteensä 14 ihmistä. Vain yksi hytin matkustaja, parhaillaan koomassa oleva 5-vuotias poika, jäi henkiin.

Nyt Italian viranomaiset ovat pidättäneet kolme ihmistä epäiltyinä osallisuudesta useita kuolemia vaatineeseen turmaan. He ovat köysiradan toiminnan vastaava johtaja, operatiivinen johtaja ja radan kunnost vastaava insinööri. Heidän epäillään aiheuttaneen vaunun putoamisen tahallisella toiminnallaan ja syyllistyneen tällä tavoin kuolemantuottamukseen tai tappoon.

– Kyseessä oli taloudellisista syistä tehty tietoinen päätös. Köysiradan järjestelmän olisi pitänyt pysähtyä, syyttäjä Olimpia Bossi kuvaili Daily Mailin mukaan.

Viranomaisten mukaan köysirata olisi tarvinnut pikaisesti kunnostusta, mutta sen toimintaa ei haluttu keskeyttää. köysiradan turvajärjestelmää oli käsitelty vaunujen pitämiseksi liikkeellä. Sen seurauksena hätäjarrua ei ollut mahdollista kytkeä päälle, eikä turvajärjestelmä käynnistynyt kaapelin katkettua.