Lahden keskustaan suunnitellaan massiivista lasirakennelmaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Euroopan ympäristöpääkaupunki Lahti suunnittelee nyt uuden sillan rakentamista ydinkeskustaan. Silta kulkisi Aleksanterinkadun yli Lahden Seurahuone hotellista toiselle puolelle Sokoksen tavarataloon. Sillan suunnittelusta järjestettiin kilpailu.

Aleksanterinkadun ylikulkusillan arkkitehtuurikilpailussa voittajaksi on valittu Seitti-ehdotus, jonka laativat Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy ja WSP Finland Oy. Kilpailutuomariston mukaan Seitti on mittasuhteiltaan siro ja esinemäinen silta, jonka muotoilu ja yksityiskohdat ovat hallittuja. Tuomaristo arvosti tapaa, jolla teräs, puu ja lasi yhdistyvät ehdotuksessa ilmavaksi arkkitehtoniseksi kokonaisuudeksi.

Sillan rakentamista ei ole päätetty ja se on vasta suunnitteluasteella. Kilpailun tarkoituksena oli, että Lahden kaupunki voi tulosten perusteella arvioida siltahankkeen kaupunkikuvallista vaikutusta ja kehittämismahdollisuuksia. Voit tutustua siltaehdotuksiin tästä.