Google esitteli uutta ominaisuutta – näin poistat viimeisimmät Google-hakusi

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien Google-hakuhistoriaan päätyy joskus asioita, joita ulkopuolisten ei haluaisi näkevän. Hakuhistoriasta on tähänkin saakka ollut mahdollista poistaa häpeällisiä hakuja, mutta jatkossa viimeaikaisten hakujen piilottaminen onnistuu entistä helpommin.

Google esitteli I/O-tilaisuudessaan uutta ominaisuutta älypuhelimille. Omaa profiilikuvaketta Google-sovelluksessa klikkaamalla esiin saa esiin valikon, jossa uutena ominaisuutena on ”Delete last 15 min”, eli ”Poista viimeiset 15 minuuttia” -kohta. Sitä painamalla viimeisten 15 minuutin aikana tehdyt Google-haut katoavat.

Tuore hakuhistorian hävittämistä helpottava ominaisuus on Mashable-sivuston mukaan jo käytössä iOS-laitteilla. Android-puhelinten Google-sovellukseen se saapuu kesäkuun aikana.