Klamydian ex-rumpalin tappaja sai 10 vuoden vankeustuomion

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Klamydia-yhtyeen entisenä rumpalina ja perustajajäsenenä tunnettu Toni ”Kape” Karppi sai surmansa Vaasassa jouluyönä 2020. Veritekoa koskeva oikeudenkäynti aloitettiin toukokuun alussa. Nyt taposta syytetty mies on saanut tuomionsa.

Mika Mauno Lönngren tuomittiin taposta 10 vuoden vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet tuomittiin korvaamaan uhrin omaisille oikeus- ja kärsimyskuluja yli 41 500 euron edestä. Tuomitun mielentilatutkimuksta koskeva vaatimus hylättiin.

Lönngren oli rikoshetkellä ehdonalaisessa vapaudessa aikaisemmista rikoksista, ja täytäntöönpantavaksi määrättiin myös 182 vuorokauden jäännösrangaistus. Tuomio ei ole MTV Uutisten mukaan toistaiseksi lainvoimainen, sillä siitä on mahdollista valittaa hovioikeuteen.

Toni Karpin taposta syytetty mies oli syyttäjän mukaan lyönyt ja kuristanut uhria, sekä puukottanut häntä keittiöveitsellä ylävartaloon. Karppi kuoli lopulta verenvuodon ja verenkiertolaman seurauksena. Kirjallisen vastauksensa mukaan tuomittu oli tekohetkellä vahvassa päihtymystilassa eikä muista illan tapahtumia.