Salametsästäjä jäi kiinni 20 vuoden etsintöjen jälkeen – epäillään tappaneen 70 tiikeriä

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tiger Habib -nimellä tunnetun salametsästäjä Habib Talukderin uskotaan tappaneen vuosien aikana kymmeniä uhanalaisia tiikeriä. Nyt pahamaineinen ja salamyhkäinen salametsästäjä on onnistuttu saamaan kiinni 20 vuotta jatkuneiden etsintöjen jälkeen.

Bangladeshin poliisi pidätti Habib Talukderin lauantaina päästyään hänen jäljilleen yleisövihjeiden avulla. Sekä poliisien että luonnonsuojeluviranomaisten kerrotaan yrittäneen napata miestä vuosien ajan. Yhdeksästä rikoksesta syytetyn Talukderin kerrotaan Dhaka Tribune -lehden mukaan tunnustaneen aikaisemmin tappaneensa ainakin 70 tiikeriä.

Habib Talukder harrasti laitonta metsästystä Intian ja Bangladeshin rajalla sijaitsevan Sundarbansin kansallispuiston metsissä. Suurin osa maailman harvalukuisista bengalintiikereistä elää kyseisellä alueella. Salametsästästyksen uhkaamia kissapetoja elää vapaudessa enää vain muutamia tuhansia.