600 euron Transformer-lelu muuttaa muotoa itsestään

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muotoaan muuttavat Transformers-robotit ovat tulleet monille tunnetuiksi suosituista elokuvista ja piirrossarjoista. Alun perin ne olivat kuitenkin leluhahmoja, joista ensimmäiset ilmestyivät kauppojen hyllyille jo vuonna 1984. Lelurobotit on perinteisesti voinut muuttaa ajoneuvoiksi ja muiksi laitteiksi niiden osia kääntelemällä.

Leluvalmistaja Hasbron yhteistyössä Robosen Robotics -yhtiön kanssa luoma uusi Optimus Prime -hahmo vie Transformers-lelujen muodonmuutoksen uudelle tasolle. Se nimittäin kykenee muuttamaan muotoaan robotista rekaksi ja takaisin omin avuin. Robotti kykenee myös kävelemään, ajamaan ja jopa antamaan lyöntejä sille mobiilisovelluksella annetuilla äänikomennoilla.

Hasbron ja Robosen Roboticsin Optimus Prime pitää sisällään yli 5 000 komponenttiä, 60 mikrosirua ja 27 servomoottoria, joiden ansiosta se kykenee liikkumaan ja muuttamaan muotoaan. Hintaa kehittyneellä Transfomers-lelulla on jopa 700 dollaria, eli yli 600 euroa. Keräilytuotteeksi kuvailtu robottilelu on parhaillaan ennakkomyynnissä Hasbro Pulsen verkkokaupassa.