Särkänniemestä siirretty Veera-delfiini on kuollut Italiassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereen Särkänniemi-huvipuiston delfinaario suljettiin vuonna 2016, minkä seurauksena delfiinit siirrettiin ulkomaille. Nyt Tampereelta alun perin Kreikkaan siirretty Veera-delfiini on kuollut Italiassa.

43-vuotiaana 1. kesäkuuta kuolleen Veeran epäillään menehtyneen sydämenpysähdykseen. Delfiinin kuoleman paljasti Dolohinaria-free Europe -järjestö, ja ensimmäisenä Suomessa tapahtuneesta uutisoi Iltalehti. Myös Särkänniemessä asunut Delfi-delfiini kuoli vuonna 2017 sydämenpysähdykseen.

Veera eli viimeiset vuotensa Italian Oltremare-teemapuistossa, jonne se muutti viime kesänä. Delfiinin kerrotaan sopeutuneen huonosti oloihinsa Kreikan Attica Parkissa, jonne eläimet lennäytettiin kohun saattelemana. Särkänniemestä ulkomaille siirretyt Leevi ja Eeertti -delfiinit asuvat edelleen Atticassa.