Uuno Turhapuro -pelistä maksettiin 3 700 euroa – löytyykö sinulta varastosta?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Uuno Turhapuro muuttaa maalle -elokuvan pohjalta tehtiin vuonna 1986 peli tuolloin suositulle Commodore 64 -tietokoneelle. Kyseeessä on monellakin tavoin harvinainen tapaus, sillä kyseessä on edelleen esimerkiksi yksi harvoista suomalaisiin elokuviin pohjautuvista peleistä.

Huuto.net-verkkohuutokauppaan ilmestyi taannoin myyntiin erittäin hyväkuntoiseksi kuvailtu Uuno Turhapuro muuttaa maalle -levykepeli 445 euron lähtöhintaan. Pakettiin kuului muun muassa takuukortti ja jopa pelin tehneen Pasi Hytösen nimikirjoitus tervehdyksineen. Retropeliharrastajien huomion saaneen nimikkeen myyntihinta kohosi tiukan tarjoustaistelun jälkeen lopulta 3 712 euroon.

Commodore 64:n Uuno Turhapuro muuttaa maalle -peli huutokaupattiin V2-sivuston mukaan viimeksi vuonna 2015 500 euron hintaan, joten arvo ja kysyntä ovat kohonneet melkoisesti kuudessa vuodessa. Pelin loi Pasi Hytönen, joka oli saanut vasta lukioikäisenä Amersoft-yhtiöltä työtarjouksen tehdä ensimmäisen suomalaisen lisenssipelin. Uuno Turhapuro -peliä myytiin noin 2 000 kappaletta, joista nyt huutokaupatun kaltaisia levykeversioita oli vain sata kappaletta.