WhatsApp ryhtyy soittelemaan käyttäjille – perustelee tietoturvalla

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Android-puhelinten omistajat voivat saada lähitulevaisuudessa yllättävän puhelun ennestään tuntemattomasta numerosta. Kyseessä on WhatsApp-pikaviestisovelluksen uudenlaiden tapa kaksivaiheiseen tunnistukseen.

Uudistus koskisi WABetainfo-sivuston mukaan uuden Android-puhelimen ostajia. Flash Calls -ominaisuudessa käyttäjälle soitetaan muutaman kerran hälyttävä automaattipuhelu, johon ei tarvitse vastata. Puhelu katkeaa automaattisesti hälytettyään hetken aikaa.

Vapaaehtoisessa ominaisuudessa WhatsApp tarkistaa puheluhistoriasta numeron olevan sama kuin se, josta automaattipuhelu soitettiin. Perinteisesti kaksivaiheinen tunnistautuminen on hoitunut tekstiviestinä saatavalla kuusinumeroisella koodilla. iPhone-puhelinten omistajille tunnistautuminen automaattipuheluilla ei tule onnistumaan, sillä laitteissa sovelluksia on estetty pääsemästä puheluhistoriaan.