Poliitikko ehdotti ilmastonmuutoksen torjumista Kuun kiertoradan muutoksella

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Texasia Yhdysvaltojen kongressissa edustaja Louie Gohmert on herättänyt hämmennystä tuoreilla pohdinnoillaan. Republikaanipuoluetta edustava Gohmert ehdotti ilmastonmuutoksen torjumista jokseenkin erikoisella keinolla. Hän kysyi maan Metsähallinnolta, voitaisiinko Kuun kiertorataa muuttaa.

NASAn entinen johtaja kertoi heidän huomanneen, että Kuun kiertorata ja samalla Maan kiertorata auringon ympäri muuttuvat hieman. Tiedämme auringonpurkauksia tapahtuneen viime aikoina runsaasti. Onko jotain, mitä metsähallinto voisi tehdä muuttaakseen Kuun tai Maan kiertorataa? Sillähän olisi tietenkin suuria vaikutuksia ilmastoomme, Louie Gohmert kysyi metsähallinnon apulaisjohtaja Jennifer Eberlieniltä CNN-uutissivuston mukaan.

NASA on aikaisemmin todennut, etteivät auringonpurkaukset juurikaan ilmaston lämpenemiseen. Myöskin ajatus Kuun tai Maan kiertoratojen merkittävistä muutoksista ilmastoon on kumottu. Alaskan yliopiston professori Brian Brettschneider totesi Gohmertin kommentteihin liittyen Twitterissä, ettei Maan tai Kuun kiertoratojen muuttaminen ole mahdollista.