Rare Exports -ohjaajan uusi toimintaelokuva kuvataan Lapissa – ensi-ilta vuonna 2022

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jalmari Helander on Rare Exports ja Big Game -elokuviensa ansiosta noussut yhdeksi eniten maailmalla mainetta keränneistä suomalaisohjaajista. Tänä vuonna hän alkaa ohjaamaan Lapissa uutta Sisu-nimistä toimintaelokuvaansa.

Sisu sijoittuu toiseen maailmansotaa, tarkemmin sanottuna Lapin sotaan. Elokuvassa Helanderin luottonäyttelijä Jorma Tommilan näyttelemä Aatami Korpi saa kultaa etsiessään vastansa SS-Obersturmführer Bruno Helldorfin johtaman natsipartion Lapin erämaassa. Natsipahista näyttelee The Revenant -elokuvasta ja tv-sarjasta Peaky Blinders tunnettu brittitähti Paul Anderson.

– Sisu on jälleen yksi uusi etappi meille kohti sellaista kotimaista elokuvatuotantoa, joka toimii yhtä hyvin levityksessä Suomessa kuin maailmalla, kuvailee tuottaja Petri Jokiranta tiedotteessa.

Sisun kuvaukset alkavat syyskuussa 2021, ja sen ensi-iltaa kaavaillaan vuodelle 2022. Elokuvan kansainväliset levitysoikeudet on ostanut tuotantoyhtiö Sony. Rare Exportsin maailmanmaineeseen nostama Jalmari Helander tunnetaan muun muassa Samuel L. Jacksonin tähdittämästä Big Game -elokuvasta sekä Kalifornian Kommando ja Luottomies -sarjoista.