Ballerina paljasti ruokapäiväkirjansa – tälläisellä ravinnolla ammattitanssija joutuu elämään

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Baletti on kaunis tanssimuoto, jonka esittäjien täytyy todella vaikeista ja vaativista liikesarjoista huolimatta saada tanssi näyttämään ilmavalta ja höyhenenkevyeltä. Ballerinat näyttävät lumoavan kauniilta esiintyessään, mutta tanssityylin taustalla on kuitenkin lukemattomia kivuliaita harjoitustunteja ja kurinalainen elämäntyyli.

Ammattilaisena balettia tanssiva Scout Forsythe kertoi Glamour-sivuston julkaisemalla videolla miten hän pitää kehostaan huolta ravinnon avulla. Naisen vartalo joutuu melkoiselle koetukselle tanssilajin vaativuuden vuoksi, minkä tähden Scout joutuu tarkkailemaan syömisiään. Naisen tulee saada tarpeeksi energiaa jaksaakseen, mutta syödä kuitenkin terveellisesti säilyttääkseen siron ulkomuotonsa.

Scout Forsythe aloittaa aamunsa isolla lasillisella vettä, jonka jälkeen hän syö aamiaiseksi avokadoleivän uppomunalla. Ensimmäisen treenin jälkeen Forsythe syö hedelmän tai esimerkiksi myslipatukan jaksaakseen seuraavat tanssiharjoitukset ennen lounasta.

Lounaaksi tanssija nauttii kotona etukäteen valmistetun kasviskeiton. Välipalaksi Scout Forsythelle riittää kourallinen kikhernesipsejä. Illallisella Forsythe syö eniten proteiinia, joka tällä kerralla on lohta kasvispedin ja salaatin kera. Jälkiruokana toimivat yleensä marjat tai hedelmät joko suklaan tai kinuskikastikkeen kera.